Haven van Battenoord op Goeree-Overflakkee krijgt uitkijktoren

De Haven van Battenoord in Nieuwe Tonge is vanaf maandag 15 juli een uitkijktoren rijker. Natuur- en vogelliefhebbers krijgen vanaf zo'n vijf meter hoogte een prachtig uitzicht op het Grevelingenmeer. Later dit jaar worden informatiepanelen en een natuurontdekpad gerealiseerd bij de Haven van Battenoord, zodat het een aantrekkelijke pleisterplaats wordt voor recreanten. Het natuur- en recreatieschap de Grevelingen en de gemeente Goeree-Overflakkee hebben de handen hiervoor ineen geslagen.
 
De uitkijktoren komt te staan op de plek waar tijdens de Koude Oorlog een wachttoren heeft gestaan om vijandelijke vliegtuigen te signaleren die niet door de radar konden worden opgemerkt. Nu kunnen bezoekers er steltlopers spotten op de slikken.
 
Pleisterplaats
De uitkijktoren is de eerste voorziening die wordt gerealiseerd om van de Haven van Battenoord een fijne pleisterplaats te maken voor recreanten. Na de zomer komt bij de entree van de haven een informatiepaneel over de geschiedenis van de Haven van Battenoord te staan. Bij de uitkijktoren gaat een informatiepaneel in op de bijzondere natuur in de Grevelingen. Leuk voor kinderen en hun ouders wordt het natuurontdekpad, dat tussen de haven en het strandje gaat lopen. Onderweg valt veel te ontdekken over pieren en wieren, krabben en het zoute water. Vanaf de haven van Battenoord wordt een verbindingsroute gemaakt naar de speeltuin bij de ‘buren’: camping De Grevelingen. Al deze voorzieningen zijn naar verwachting in oktober klaar.
 
Samenwerkende partijen
Het natuur- en recreatieschap De Grevelingen werkt samen met de gemeente Goeree-Overflakkee, Watersportvereniging Battenoord, Dorpsraad Nieuwe Tonge in Bloei en waterschap Hollandse Delta aan de kwaliteitsimpuls voor de haven van Battenoord. G.Z-H en de gemeente voeren het project uit. De uitkijktoren is onderdeel van het project Natura People binnen het programma Zicht op Grevelingen dat zorgt voor versterking van de ecologie en economie van De Grevelingen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
 
 
Noot voor de redactie
Heeft u vragen over dit bericht, dan kunt u contact opnemen met het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen, p/a G.Z-H, Marleen Dings, telefoonnummer (010) 2981510.
 

You are here

Partners